Elevi de top din Iași 

Data publicării:
elevi de top

Alexandra Tuluc a absolvit şcoala Ştefan Bârsănescu şi a intrat la Colegiul Naţional, o unitate de prestigiu, cu media 9,96, fiind a treia pe tot liceul. Mărturiseşte că a obţinut acest rezultat datorită unui program de studiu pe care l-a respectat cu stricteţe.

"Eu mi-am stabilit din clasa a cincea un program şi cum veneam de la şcoală mâncam şi nu mai stăteam deloc, nu făceam niciun fel de pauză şi începeam să-mi fac toate temele şi în weekend reuşeam să mă relaxez," povestește eleva.

Mama Alexandrei crede că meritul aparţine în mare parte şi profesorilor, care i-au făcut pe elevi să vină cu plăcere la ore.

Ariadna Istrimschi, directorul Şcolii ''Ştefan Bârsănescu'' Iaşi, dezvăluie reţeta succesului: „Se munceşte foarte mult la clasă şi cu mare seriozitate. Evident, atunci când este necesar se fac şi ore de pregătire suplimentară în şcoală, cu clasa. Bineînţeles este o activitate care nu se desfăşoară doar în clasa a opta, de la început, sigur de la începutul gimnaziului.”

La Colegiul Naţional, unul dintre cele mai bune licee din Iaşi, 20 la sută dintre elevii care ajung în clasa a noua provin de la şcolile generale ''Ştefan Bârsănescu'', "B. P. Haşdeau'', ''Titu Maiorescu'' şi ''Alexandru cel Bun''. Anul acesta, ultima medie de admitere la profilul matematică-informatică a fost 9,65, iar la filologie - 9,50.

În judeţul Iaşi, aproape 7.000 de elevi au susţinut Evaluarea Naţională, iar promovabilitatea a fost de 75 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri