Elevii se pregătesc pe ultima sută de metri înainte de Evaluarea Națională

Data publicării:
evaluarea nationala

Miile de elevi care au absolvit anul acesta şcoala generală au petrecut minivacanţa de Rusalii cu manualele şi culegerile în faţă. Georgiana Rotaru este unul dintre absolvenţii de gimnaziu din Iaşi care au profitat şi de ultima zi liberă ca să se pregătească pentru Evaluarea Naţională.

Georgiana visează să intre la un liceu de elită din Iaşi - Mihai Eminescu - şi pentru asta, de două luni are un program de studiu foarte riguros.

Ca majoritatea colegilor ei, Georgiana se simte mai nesigură la matematică, însă crede că cele două simulări ale examenului i-au prins foarte bine.

Deşi unii dintre elevi au optat pentru meditaţii în particular, Georgiana nu a simţit nevoia să se pregătească suplimentar. Chiar şi aşa, părinţii recunosc că anul terminal le-a adus şi cheltuieli în plus.

Notele obţinute la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 3 iulie şi, pe baza lor şi a mediei din clasele 5-8, se va face media de admitere la liceu. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, urmând ca în perioada 17-26 iulie elevii să îşi depună dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ. În liceele din Iaşi sunt disponibile 8.064 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri