Sari la conținut

Emoţii pentru absolvenţi. Luni s-a desfăşurat prima probă de la examenul de bacalaureat

 

Mii de tineri care au terminat 12 clase au început de luni seria de examene. Unii, chiar şi pe ultima sută de metri, s-au prezentat cu foi în mână şi studiau în faţa centrelor de examen. Cei mai mulţi au ieşit optimişti din sală:

"Foarte uşor din punctul meu de vedere, adică m-am descurcat şi a auzit că şi restul colegilor s-au descurcat. E ceva aşa uşor, nu m-am pregătit, a fost ceva spontan."

"A fost bine, au fost texte uşoare, accesibile pentru toată lumea şi cred că o să fie uşor. - Ai vreo materie la care crezi că vei întâmpina probleme? - Da, la mate."

"Am mai avut şi mici scăpări cum ar veni, dar eu sper că m-am descurcat."

"A fost pentru diferite categorii din punct de vedere al capacităţilor intelectuale, aşa cred eu. Că au fost unele subiecte mai grele, unele subiecte mai uşoare. - La ce calificativ te aştepţi? - Experimentat, normal."

Din cei 7.000 de absolvenţi din Iaşi, un sfert nu s-au înscris. Aceştia fie nu au mediile încheiate, fie nu s-au simţit pregătiţi pentru a susţine examenul de maturitate.

Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi: "această probă este susţinută de peste 5.500 de candidaţi în 45 de centre de concurs. Mai exact, în judeţul Iaşi s-au înscris pentru această sesiune 6.059 de candidaţi."

Examenul va continua cu evaluarea competenţelor digitale. Bacalaureatul se desfăşoară până pe 3 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate pe 6 iulie.

Pe aceeași temă