Emoţii pentru absolvenţi. Luni s-a desfăşurat prima probă de la examenul de bacalaureat

Data publicării:
BACALAUREAT 1

 

Mii de tineri care au terminat 12 clase au început de luni seria de examene. Unii, chiar şi pe ultima sută de metri, s-au prezentat cu foi în mână şi studiau în faţa centrelor de examen. Cei mai mulţi au ieşit optimişti din sală:

"Foarte uşor din punctul meu de vedere, adică m-am descurcat şi a auzit că şi restul colegilor s-au descurcat. E ceva aşa uşor, nu m-am pregătit, a fost ceva spontan."

"A fost bine, au fost texte uşoare, accesibile pentru toată lumea şi cred că o să fie uşor. - Ai vreo materie la care crezi că vei întâmpina probleme? - Da, la mate."

"Am mai avut şi mici scăpări cum ar veni, dar eu sper că m-am descurcat."

"A fost pentru diferite categorii din punct de vedere al capacităţilor intelectuale, aşa cred eu. Că au fost unele subiecte mai grele, unele subiecte mai uşoare. - La ce calificativ te aştepţi? - Experimentat, normal."

Din cei 7.000 de absolvenţi din Iaşi, un sfert nu s-au înscris. Aceştia fie nu au mediile încheiate, fie nu s-au simţit pregătiţi pentru a susţine examenul de maturitate.

Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi: "această probă este susţinută de peste 5.500 de candidaţi în 45 de centre de concurs. Mai exact, în judeţul Iaşi s-au înscris pentru această sesiune 6.059 de candidaţi."

Examenul va continua cu evaluarea competenţelor digitale. Bacalaureatul se desfăşoară până pe 3 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate pe 6 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri