Erasmus intern între universități. Cinci universități din România vor face schimb de studenți temporar

Data publicării:
REPARTIZARE STUDENTI

Dacă nu au suficient curaj să meargă peste hotare pentru un semestru sau un an de studiu, unii studenți vor putea schimba măcar orașul din România. Un program de mobilitate internă, între universitățille din Consorțiul Universitaria le va permite acest lucru.

Marian Dalban este student în anul doi la Facultatea de Științe Politice a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Este unul dintre inițiatorii ideii și el însuși interesat să cunoască traiul studențesc din capitală: "Bucureștiul consider că va fi orașul în care vreau să lucrez efectiv și să pun în aplicare ceea ce am învățat aici."

De altfel tinerii cred că acesta este avantajul major al acestui program, acela de a oferi studenților posibilitatea să testeze în timpul facultății și piața muncii din marile orașe în cazul în care nu sunt hotărâți ce vor face după absolvire. În plus, schimbul de experiență se va face pe cheltuiala universităților gazde.

"Studenții care vor beneficia de acest program vor avea o bursă în cuantum de 600 de lei lunar, cazarea va fi gratuită," a explicat studentul. 

Câte 50 de studenți din fiecare instituție de învățământ superior vor pleca din toamnă pentru un semestru să experimenteze viața academică într-o altă universitate din consorțiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri