Sari la conținut

Evaluare naţională cu surprize. Elevii de clasa a VI-a au avut de scris despre desene animate

Evaluarea naţională a debutat cu surprize pentru cei nouă mii de elevi de clasa a VI-a din Iaşi. Și asta pentru că în enunţul ultimului subiect li s-a cerut să scrie o compunere cu subiect la alegere: fie despre desenele animate preferate fie despre romanul de aventuri Toate pânzele sus, de Radu Tudoran.

"De ce ți-au plăcut subiectele? Pentru că m-am bucurat când am văzut textul despre Tom și Jerry. Mi-am amintit de momentele din copilărie atunci când mă uitam cu frații mei la Tom și Jerry," spune o elevă. 

Dacă toți elevii au văzut măcar o dată desene animate cu Tom și Jerry, puțini sunt cei care au citit romanul scris de Radu Tudoran. "Era vorba despre un narator care-și exprima sentimentele față de o carte care a citit-o în copilărie. Cu siguranță o voi citi pentru că m-a atras foarte tare," a spus un elev. 

După proba la matematică ce se va desfăşura vineri, elevii vor avea de aşteptat câteva zile până când notele vor fi comunicate părinţilor. Între timp, tezele şcolarilor de clasele a doua și a patra au fost deja corectate. "Fiecare învățător a primit lucrările, se discută cu părinții. Din ce am discutat cu cei care s-au ocupat de clasa a IV-a, au făcut lucrări foarte bune," a declarat Ionel Nechifor, directorul Școlii Bogdan Petriceicu Hașdeu Iași. 

Rezultatele elevilor au fost transmise şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, instituţie care, la rândul său, le va comunica Ministerului Educaţiei. După ce reprezentanţii ministerului vor centraliza rezultatele, ei vor avea de realizat, până la finalul acestui an şcolar, un raport naţional al învăţământului românesc.