Examen de admitere pentru învăţători - departajarea s-a făcut prin probele de aptitudini  

Data publicării:
acte licenta

Simţ ritmic, memorie muzicală şi calităţi vocale - acestea sunt aptitudinile cu care candidaţii au încercat să îi convingă pe membrii comisiei de evaluare.

La proba muzicală, candidaţii care s-au prezentat în faţa comisiei au avut de intonat un cântec, la alegerea comisiei, probă la care majoritatea celor care se gândesc la o viitoare carieră la catedră s-au descurcat.

Anul acesta, concurența pentru un post de dascăl la zi a fost de doi candidați pe loc. 

Tot mai mulţi candidaţi optează în fiecare an pentru o viitoare carieră la catedră, în învăţământul primar. Pentru fiecare din cele 180 de locuri, învăţământ la zi şi la distanţă, au concurat, anul acesta, doi candidaţi.

Astfel că, dacă în anii anteriori erau, în medie, 200 de candidaţi pentru formele de învăţământ ZI şi ID, în acest an, au fost peste 300 de candidați.

Candidaţii declaraţi admişi în urma probelor de aptitudini vor fi repartizaţi pe locurile scoase la concurs în funcţie de media obţinută la examenul de Bacalaureat. Cei care nu vor prinde un loc la buget, vor plăti, anual, o taxă de şcolarizare de 2 mii 700 de lei.


reporter: Roxana Gorcioaia
operator: Andrei Nicuţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri