Explozie la o primărie din Bacău. Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă

Data publicării:
EXPLOZIE PRIMARIE

Explozia a avut loc în timp ce o echipă de muncitori lucra la restaurarea primăriei. Angajaţii montau bare din fier în pereţi când s-a produs deflagrația. Suflul puternic l-a aruncat pe unul dintre ei la câțiva metri distanță. 

Clădirea primăriei nu este racordată la gaz şi nici la energie electrică. Tocmai de aceea, autorităţile iau in calcul posibilitatea ca în perete să fi fost un element de muniţie. "Toată lumea crede, inclusiv eu, că ar fi fost un explozibil într-o lucrare, într-un zid, într-un perete la primăria veche, acolo unde avem o lucrare de amenajare a sediului administrativ vechi," spune Veronica Donțu, primarul comunei Tămași.

Muncitorul rănit în explozie a fost transportat în stare gravă la spital. "Are două plăgi care îi pun viaţa în pericol, vorbim de o fractură submandibulară şi cardiocervicală, prognosticul este foarte rezervat," a declarat  Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău

Cazul este cercetat de criminalişti şi pirotehnişti care urmează să clarifice cauzele deflagraţiei. Și inspectorii de muncă au deschis propria anchetă. Aceştia urmează să stabilească dacă victima avea forme legale de muncă şi dacă purta echipament de protecţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri