Sari la conținut

Fără apă caldă la Bacău. Locuitorii acuză compania furnizoare că nu i-a informat de sistare

De două zile, la robinetele din Bacău curge apă rece ca gheața. Oamenii au aflat că situația va fi remediată abia peste o săptămână. Supărarea oamenilor este și mai mare pentru că nu au fost anunţaţi din timp.

Reprezentanții companiei spun că instalațiile vechi nu puteau fi schimbate decât pe timpul verii, iar pentru aceste lucrări au fost obligaţi să sisteze energia electrică. Neculai Olaru, directorul CET Bacău: ”Dacă nu facem acum, o altă perioadă potrivită pentru această etapă a investiției nu o vom mai găsi anul acesta. Am considerat că este momentul în care afectează cel mai puțin atât activitatea CET-ului cât și pe locuitorii municipiului Bacău.”

Proiectul de modernizare a sistemului de termoficare se derulează în Bacău cu bani europeni. Valorea investiției se ridică la 80 de milioane de lei. Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău: ”Principalele obiective ale acestui proiect sunt reducerea, închiderea actualului depozit de zgură, creșterea eficienței furnizării energetice în sistemul centralizat și nu în ultimul rând, reducerea costurilor către populație și agenți economici.”

În ultimii ani, societatea de termoficare din Bacău a pierdut mai bine de jumătate dintre abonați. Dacă în urmă cu zece ani erau înregistrați 55.000 de consumatori, la începutul acestui an figurau în evidențe aproape 20.000.

Pe aceeași temă