Festival Internaţional Coral la Iaşi. Timp de o săptămână muzicieni din întreaga lume vor concerta la Iaşi

Data publicării:
POZA COR

Festivalul Internațional de Muzică Corală începe miercuri, pe 1 iulie și se va desfășura pe perioada a șase zile. 30 de coruri din țară și din străinătate vor transforma Iașul într-o adevărată scenă a muzicii corale.

"Festivalul își propune, în primul rând, valorificarea muzicii corale, dar a muzicii corale de pretutindeni, pentru că, în cadrul festivalului, vor participa foarte multe formații din străinătate, în special din spațiul ucrainian, din spațiul Republicii Moldova. Bineînțeles, vom avea invitați și din Bulgaria, dar și invitați speciali ca personalități din Italia, Grecia," a spus Daniela Doroșincă, organizator festival. 

Festivalul poartă numele muzicianului Gavriil Musicescu și are secțiuni dedicate concursului între coruri, concertelor și lansărilor de carte. La eveniment participă atât coruri profesioniste, cât și amatori. De asemenea, există și o secțiune dedicată copiilor.

Adrian Sârbu, profesor la Universitatea George Enescu: "este un eveniment important atât pentru orașul Iași, cât și pentru Mitropolia Moldovei și Bucovinei și, în general, pentru spațiul religios și cultural al Moldovei. Este un eveniment ce vine să marcheze în spațiul contemporan trecutul glorios pe care l-a avut această regiune. Ieșenii vor avea parte de concerte sub formă de concurs pe diferite secțiuni."

Festivalul dedicat muzicii corale este organizat de Asociaţia Iubire şi Încredere şi beneficiază de finanţarea Primăriei Municipiului Iaşi. Evenimentul se află la cea de-a treia ediție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri