Festivalul Internațional de Literatură și Traducere începe cu întâlnirile dintre scriitori, elevi și studenți

Data publicării:
filit 2

Timp de cinci zile, nume importante din literatura internaţională vor fi la Iaşi. Cel mai aşteptat oaspete, care ar fi trebuit să fie prezent la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere, scriitoarea Herta Muller va lipsi insă din cauza unei intervenţii chirurgicale.

Pe parcursul evenimentului va fi organizat un târg de carte dar şi numeroase dezbateri. Multe dintre evenimente vor avea loc în „Casa FILIT", un spaţiu special amenajat în faţa Palatului Culturii cu o suprafaţă de 800 de metri pătraţi.

„În fiecare după-amiază vor fi câte trei evenimente, în special lecturi publice, autori de primă mână români, autori de primă mână străini, după care seara ne mutăm la Teatrul Naţional, în fiecare seară avem o întâlnire cu scriitori urmată de un concert,” a spus scriitorul Dan Lungu, directorul FILIT. 

Ultima zi a festivalului este duminică, 27 octombrie. Pentru organizarea acestui eveniment au fost mobilizaţi 180 de voluntari iar cheltuielile se ridică la 500 de mii de euro, bani din bugetul Consiliului Judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri