Fiscul vinde tramvaiele RATP

Data publicării:
tramvaie 20ratp 20scoase 20la 20mezat 20de 20fisc-56903

Cu o datorie totală de peste 143 de milioane de lei, Regia Autonomă de Transport Public ocupă locul 13 în lista datornicilor către stat. La suma uriaşă s-a ajuns în timp, mai bine de 80 de milioane reprezentând majorări şi penalităţi.

100 de mii de lei pe zi încasează RAPT Iaşi din vânzarea de bilete şi abonamente, prea puţin insa pentru a ajunge la zi cu plăţile către stat. Pentru a recupera datoriile, reprezentanţii Finanţelor Publice au pus sechestru pe o parte din mijloacele de transport ale regiei.

În data de 28 martie anul acesta este programată o şedinţă de licitaţie publică privind valorificarea a 22 de tramvaie aparţinând contribuabilului RATP Iaşi.Banii obţinuţi din vânzarea vagoanelor nu vor acoperi nici 0,5 la sută din datoria regiei de transport catre stat. Iar pe lângă problemele cu Fiscul, RATP are si restante uriase catre furnizori. In aceste conditii, regia este practic la un pas de faliment.

n incercarea de a salva de la colaps transportul public, primăria analizează posibilitatea de a privatiza regia si de a trece activitatea acesteia in administrarea unei societati fara datorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri