Sari la conținut
News Alert

Focar de hepatită A în Suceava. 40 de persoane din trei localităţi sunt infectate

În momentul de faţă, 14 dintre cei 40 de copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 2 ani, afectaţi de hepatita A în localităţile Marginea, Horodnic şi Arbore, sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Rădăuţi. Ei au fost reţinuţi acolo pentru a primi tratament de specialitate, pentru că, în astfel de situaţii, bolnavii trebuie să stea internaţi sub supravegherea medicului, între 7 şi 10 zile. Ceilalţi copii au fost externaţi şi sunt bine în acest moment. 

Pentru evitarea extinderii focarului de hepatită A, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au vaccinat antihepatitic 142 de persoane din anturajul şi din familiile copiilor bolnavi şi au distribuit autorităţilor publice locale dezinfectant pentru fântâni. De asemenea, inspectorii DSP au făcut şi analize la apa din fântânile din cele trei localităţi, iar din punct de vedere microbiologic s-a dovedit că această apă nu este conformă.

Acesta nu este însă un motiv pentru îmbolnăvire şi pentru apariţia acestui focar - motivul este igiena precară - dar poate duce la extinderea infecţiei în cazul în care apa din acele fântâni nu este curată.