Fost boxer, reținut pentru trafic internațional de droguri

Data publicării:
politie sirene noaptea

Constantin Velea era în vizorul procurorilor de ani de zile însă abia ieri a fost prins. Dosarul în care a fost reținut este instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Iași. Bărbatul de 37 de ani a petrecut noaptea în arestul IPJ Iași iar astăzi va fi dus în fața judecătorilor.

Constantin Velea a fost boxer profesionist și a câștigat și cîteva premii la competiții internationale. A fost legitimat chiar și la clubul Steaua București.

În ultimul an, judecătorii de la Tribunalul Iași au decis arestarea preventiva a doi dintre locotenenții lui Constantin Velea. În mai 2013, a fost prins Mihai Pintilii, de 26 de ani. A fost prins după ce a vândut cannabis unui investigator sub acoperire. Velea îl aproviziona cu droguri din străinătate. Pintilii a fost condamnat la închisoare. Un alt locotenent, Andrei Marcu, a fost condamnat în lipsă la 3 ani de închisoare. În ianuarie 2014, a fost prins în flagrant un alt membru al grupării. Iulian Iorga a fost oprit în trafic de ofițerii de combatere a crimei organizate la scurt timp după ce primise un colet cu 1,8 kilograme de muguri de cannabis din Olanda.

Datele strânse până acum arată că Velea cumpăra drogurile din Olanda și Spania și le livra în țară prin intermediul unir firme de coletărie. Ieri vroia să plece la Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri