GALERIE FOTO. 12 soldaţi americani se antrenează la Iaşi

Data publicării:
MILITAR AMERICAN

Tinerii americani abia au ieșit de pe băncile universităților și au venit în capitala Moldovei să învețe din experiența soldaților ieșeni care au luptat în războaiele din Irak și Afganistan. Căpitan John Dye, ofițer în Armata SUA: "Am venit în România pentru trei săptămâni. Eu sunt din Texas şi am format cadeţi din New York, Ohio şi în toată lumea. România este frumoasă şi Iaşiul este un oraş frumos şi în aceste zile am ocazia să lucrez alături de Batalionul 151 Lupii Negri."

Printre cei 12 cadeţi americani se află şi un tânăr de origine română, Chris Derloshon: "Familia mea este din mijlocul Munţilor Carpaţi, a emigrat în Statele Unite acum mulţi ani şi acum locuieşte în Indiana. Spusa familiei noastre este <Ce mai faci? Să ai o zi bună! Bună ziua!>"

Soldaţii români fac schimb de experienţă cu americanii

Dacă militarii români îi vor învăţa pe soldații americani totul despre comportamentul în câmpul de luptă, și Lupii Negri vor avea de câștigat. "Obiectivele acestui program dezvoltat de partenerul american este pentru dezvoltarea competenţelor lingvistice ale militarilor români," a spus maiorul Ioan Levărdă, reprezentant al Batalionul 151 Lupii Negri.

Pe câmpul din apropierea Batalionului 151 Lupii Negri s-a desfăşurat doar o primă etapă a exerciţiului militar comun româno american. Dacă acum militarii au folosit doar muniţie de manevră, la sfârşitul lunii, cadeții din SUA vor avea parte de un exerciţiu cu muniţie de război în poligonul de la Galaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri