Sari la conținut

Gheorghe Nichita: Nu se taie copacii! Primarul spune că marcarea teilor a fost o eroare de comunicare

 

Primarul Gheorghe Nichita consideră că tăierea teilor din oraş este o falsă problemă şi că s-a ajuns la controverse şi nemulţumiri din cauza unor erori de comunicare ale angajaţilor municipalităţii.

"Nu se taie copacii! Şi aici e iarăşi o greşeală de comunicare şi chiar de procedură, prin care au început să...în loc să se marcheze doar cei care erau un pericol pentru cetăţeni şi aşa mai departe, şi atunci s-a ajuns la toată isteria asta," a spus primarul Gheorghe Nichita. La remarca moderatorul emisiunii, Ovidiu Mihăiuc, că, conform Codului Silvic, marcarea copacilor se face pentru tăiere, pentru retezare, primarul a spus: "Nu, noi marcarea am făcut-o pentru verificare, nu a fost pentru tăiere, asta în niciun caz. Marcarea a fost pentru verificare, comanda dată din Primărie a fost pentru verificare."

O chestiune dificilă pe care municipalitatea vrea să o rezolve în perioada următoare, a mai spus primarul, o reprezintă pasajul de la Fundaţie unde lucrările bat pasul pe loc de luni de zile. Şantierul va fi inspectat joi de vicepremierul Liviu Dragnea: "Vreau să vă spun că joi am vizita vice-priministrului României care se ocupă de fondurile europene, la Iaşi şi vom face o incursiune chiar la această lucrare împreună. Are două obiective, o dată şantierele de la Mitropolie, are o întrevedere cu mitropolitul pentru această lucrare şi apoi pasajul."

La capitolul realizări cu care se poate mândri orașul, primarul Gheorghe Nichita a trecut Festivalul Internaţional al Educaţiei şi manifestările de Sfânta Parascheva, pe care le consideră avantaje în cursa Iaşiului pentru titlul de capitală europeană. N-a pierdut în schimb ocazia să critice Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, finanţat de Consiliul Judeţean:

"Eu cred că acest festival a fost conceput numai ca să fie la o competiţie cu FIE şi cu ambiţia domnului Adomniţei de a candida la Primăria Municipiului Iaşi. Deci, iertaţi-mă, ăsta e adevărul! Am făcut anul trecut FIE şi am alocat bani, a făcut şi el FILIT si a alocat 550.000 de euro. Eu nu am auzit ca CJ să fi dat atâţia bani alocaţi primarilor din Judeţ. Acel festival e făcut pentru imaginea domniei sale, ba mai mult de atât, sunt foarte mulţi bani daţi pe care sper ca cineva să îi verifice: nu poţi să dai 5.000 de euro pentru o moderare de seară la un moderator."

Din poziţia de vicepreşedinte al PSD, Gheorghe Nichita a anunţat că în 2015 social democraţii vor să repornească proiectele de modificare a Constituţiei şi a regionalizării.

Pe aceeași temă