Sari la conținut

Grafic nou la RATP Iaşi. Călătorii vor aştepta în staţii cel mult 10 minute

RATP Iaşi introduce de luni un grafic de circulaţie ambitios. Potrivit reprezenţantilor regiei, timpul de aşteptare în staţii pe unele trasee ar urma să scadă aproape la jumătate.

Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi: "Planificăm o frecvenţă a unităţilor pornind cu frecvenţa de trei minute pe traseul 41. Până la 10 minute cum avem pe traseul 42 sau cursa specială pe care noi am pus-o pe relaţia Ţuţora CET."

Anunţul făcut de conducerea RATP este privit cu scepticism de călători.Oamenii se plâng că în prezent mijloacele de transport circula foarte greu si din acesta cauză sunt tot timpul foarte aglomerate:

"Depinde de autobuz. Poţi să stai şi 20 de minute, poţi să stai şi jumătate de oră. 41, astea mai merg ele cum merg, dar nici alea nu merg regulat."

"20 de minute, 25 de minute. Trebuie să aşteptăm că nu avem ce face, mai ales dimineaţa când copiii, elevii şi studenţii merg la şcoală."

"Ar fi prea frumos să se respecte. Nu se respectă, din păcate."

Ca să-şi poată respecta promisiunea, RATP va suplimenta numărul de mijloace de transport scoase la stradă.

Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi: "vom avea în trafic 92 de autobuze, 52 de tramvaie şi 17 micorbuze. La aceste unităţi ale noastre se mai adaugă cele 47 planificate de UNISTIL."

În total, în parcul auto al RATP sunt 150 de autobuze, 130 tramvaie şi 30 de microbuze, dar multe dintre ele au nevoie de reparaţii.