Halloween, o sărbătoare controversată. La Iași, preoții catolici se pronunță împotriva sărbătorii

Data publicării:
dovleci halloween

De la an la an, Halloween-ul a devenit tot mai popular și la noi. Magazinele sunt pline în această perioadă de accesorii specifice sărbătorii păgâne a morților, de la măști de vrăjitoare, vampiri și schelete până la dovleci. Obiceiul are mare trecere în special în rândul celor mici, iar părinții le fac pe plac:

“Noi stăm în Belgia. Am pregătit, în fiecare an pregătim constum. Încă nu am decorat bostăneii. De fapt şi de drept, noi nu o respectăm ca pe o sărbătoare. Este mai mult o distracţie.”

“Ne place, e foarte frumos. Ne-am pregătit deja cu bostănel şi mască, cu tot ce trebuie de Halloween.”

“Împrumutată nejustificat, comercială, dar foarte interesantă pentru copiii noştri. Pentru că, bineînţeles, îşi doresc toate costumele din lume şi vom fi obligaţi şi noi să ne îmbrăcăm la fel.”

Dacă pentru cei mai mulți Halloween-ul este doar un motiv în plus de petrecere, preoţii catolici spun că sărbătoare are și pericole ascunse pentru că multe dintre manifestări nu au legătură cu creştinismul.

“E ca un semnal de alarmă pe care biserica îl trage de fiecare dată. Să nu înlocuiască sărbătorile creştine cu aceste sărbători care sunt de sorginte păgână. În sensul acesta există materiale, cateheze pe care preoţii le fac în biserici sau în întâlnirile cu credincioşii,” a spus preotul Cornel Cadar, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi.

Marcat pe 31 octombrie, Halloween-ul precede două sărbători importante din calendarul romano catolic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri