IAŞI. Acțiune salvatoare a pompierilor. 60 de angajați de la ISU donează sânge, timp de trei zile

Data publicării:
DONARE SANGE POMPIERI

Pompierii militari ieşeni vor dona sânge pentru spitale pe parcursul a trei zile. La acțiune participă 60 de angajați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi: "Aşa cum i-am obişnuit pe cetăţeni, pompierii sunt alături de ei. Facem această campanie voluntar, în preajma zilei de 13 septembrie, ziua pompierilor, să o marcăm şi altfel decât prin activităţile specifice milităreşti."

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii speră ca gestul pompierilor să sensibilizeze și alte persoane mai ales ca numărul donatorilor a scazut din nou la aproximativ 50 de pe zi, adică jumatate din cât ar fi necesar.

"În special sângele cu RH negativ este cel care întotdeauna a ridicat probleme. Campania pompierilor şi nu numai ajută în mod deosebit completarea rezervelor de sânge ale Centrului de Transfuzii în vederea asigurării solicitărilor din spitale," a explicat Lavinia Scripcaru, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi.

Cei care doneaza sânge beneficiază de analize gratuite si de tichete de masă în valoare de 65 de lei. In plus, în ziua donării sunt scutiţi de la serviciu şi au gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri