IAȘI: Adăpost nou pentru victimele violenței în familie

Data publicării:
FEMEI ABUZATE 1

Victimele violenţei în familie din Iași, fie că e vorba de femei sau copii, au de astăzi un nou centru unde se vor putea muta provizoriu. Pentru că vechiul adăpost, care are o capacitate de 270 de locuri, este plin, municipalitatea a mai construit unul însă cu o capacitate mult mai mică: de doar 20 de locuri.

Violenţa domestică ia amploare - violenţa, în general în familie, pentru că asta pleacă de la educaţie, pleacă de la nivelul de trai, criza în care suntem şi de la foarte multe lucruri de care societatea suferă - și din acest motiv am deschis şi acest centru”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași

Direcţia de Asistenţă Comunitară a primit deja zeci de cereri de la femeile abuzate, iar primele dintre ele se vor putea caza peste o săptămână. Şase specialişti vor sta în permanenţă la centru.

„Vor beneficia de consiliere în găsirea unui loc de muncă, de consiliere psihologică, de asemenea vom face consiliere cu agresorul pentru a îmbunătăţi şi a elimina acest fenomen”, a spus  Luminiţa Munteanu, șefă a Direcției de Asistență Comunitară Iaşi.

Până îşi vor găsi un serviciu, toate persoanele cazate în noul centru vor primi ajutor social. Adăpostul a fost ridicat cu bani de la Uniunea Europeană și a costat 200 de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri