Sari la conținut

IAŞI. Azil de bătrâni construit din donaţiile enoriaşilor

Azilul de bătrâni a fost construit în curtea Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la iniţiativa preotului paroh. Nicolae Zugravu a turnat temelia în urmă cu zece ani şi, încet încet, pretoul a reuşit să adune aproape o sută de mii de lei de la enoriaşi pentru a putea finaliza azilul. Cum? "Dacă aţi cumpărat o lumânărică de la biserică, câţiva bănuţi de la lumânarea aceea au ajuns la azil, dragii mei. Fără să-ţi dai seama, ai devenit ctitor," le-a explicat preotul Nicolae Zugravu enoriaşilor.

Acum, clădirea cu două etaje şi utilată cu toate cele necesare pentru îngrijirea vârstnicilor a fost inaugurată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În azil locuiesc deja opt persoane. Oamenii sunt îngrijiţi de personal specializat, primesc hrană, medicamente şi, cel mai important pentru ei, nu sunt niciodată singuri. "Am fost singură. Copii nu am, nimic nu am. Aici suntem mai multe femei, mai stăm de vorbă, mai ieşim afară, ne mai ducem," povesteşte una dintre femeile cazate în azil. 

Preotul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel intenţionează ca în viitor să construiască şi un centru de plasament pentru copii.