IAȘI. Bunicii învață limba engleză pentru a se înțelege cu nepoții

Data publicării:
ENGLEZA SENIORI

Studioşi, silitori şi extrem de atenţi, aşa s-au prezentat seniorii la primul curs gratuit de limbă engleză organizat la Biblioteca ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.

”M-au determinat excursiile pe care le facem în afară şi dorinţa de a putea comunica în permanenţă cu cei cu care venim în contact, dar comunicarea cu nepoţii cel mai mult, că avem o fată plecată în Canada care are doi copii,” a spus Georgeta Horătău, care s-a înscris la curs împreună cu soțul ei.

O parte dintre cursanţi nu au pronunţat niciodată un cuvânt în limba engleză, iar alţii au exersat după replici auzite la televizor, însă toţi studiază, pentru început, noţiunile de bază Seniorii vor ca la finalul cursului să se descurce să intre pe Internet şi să poată purta conversaţii simple în limba engleză.

”Să ştiu cât de cât corect. Mi-a plăcut toată viaţa să învăţ şi am zis că niciodată nu e prea târziu. Am o fată în Canada, băiatul e doctornad la Universitatea din Londra, deci va trebui să vorbesc engleza când merg la ei,” a spus Radu Grigoriu, cursant.

Luiza Vidraşcu, profesor de limba engleză: ”Sunt dornici să înveţe, mi-a făcut plăcere să-i cunosc, sunt oameni deosebiţi. Cei mai mulţi doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de conversaţie, deci vom pune accentul în primul rând pe conversaţie, dar şi pe gramatică.”

Cursurile gratuite de limba engleză pentru seniori sunt organizate la Biblioteca ”Gheorghe Asachi” în perioada 3 decembrie - 25 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri