IAŞI. Cadouri de campanie pentru 20.000 de pensionari din partea Primăriei

Data publicării:
tichete pensionari

"E bun decât deloc. Trebuie să te duci obligat să pui ștampila dacă iei banii ăștia. Păi trebuie să te duci să pui ștampila pe urmă," discutau pensionarii care au făcut rând cu două ore și jumătate înainte de începerea programului, în fața centrelor de cartier din Iași, nerăbdători să ridice tichetele valorice oferite de primărie. Oamenii spun că ajutorul este binevenit indiferent de contextul politic și că vor folosi tichetele pentru a-și cumpăra alimente.

Discuţie reporter - pensionar: "De ziua pensionarilor s-a mai dat? - Nu, nici nu am auzit de așa ceva dar este binevenit. - E primul an în care se dă. - Care credeți că ar fi motivul? - Credeți și dumneavoastră pentru ce, se apropie alegerile."

"Probabil că bătălia pentru Cotroceni este mai mare anul acesta și de asta," consideră un al pensionar.

Sunt peste 20 de mii de persoane din muncipiul Iași care beneficiază de acest ajutor. Condiția este ca venitul lunar să nu depășească suma de 800 de lei.

"Nu este prima oară când un ajutor social se acordă cu ocazia diverselor sărbători legale. De Ziua internațională a familiei, cu ocazia zilei de 1 martie, cu ocazia Zilei internaționale a copilului. De aceea, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice vor fi distribuite și aceste carnete cu tichete sociale valorice," a explicat Luminița Munteanu, directorul DAC Iași. 

Pensionarii pot ridica tichetele oferite de Primărie până la sfârșitul lunii decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri