IAŞI. Centrul mobil de donare, tras pe dreapta. Instituția nu poate angaja șofer și nu sunt bani nici pentru combustibil

Data publicării:
AUTOBUZ DONARE

Unitatea mobilă a Centrului de Transfuzii Sanguine din Iaşi stă în parcarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență de aproape doi ani. Instituția nu poate angaja un șofer pentru că postul nu e prevăzut în organigramă și mai mult decât atât nu își poate permite să aloce nici cele câteva sute de lei pe lună, bani necesari pentru combustibil. Nici sesizările făcute la Ministerul Sănătăţii nu au schimbat situaţia.

Lavinia Scripcaru, directorul Centrului Regional de Tranfuzii Sanguine Iaşi: "În protocolul care a fost încheiat se menţiona faptul că Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia centrelor de transfuzii care au primit asemenea centre mobile de donare fondurile necesare şi de asemenea personalul necesar pentru a putea face aceste deplasări."

Banii însă nu au venit. Autorităţile speră să găsească sprijin la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi la Fundaţia pentru SMURD. "În privinţa conducătorului auto soluţia este una locală, o să fie condusă maşina de un conducător auto autorizat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă," a explicat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Oamenii spun că unitatea mobilă ar fi mult mai eficientă, pentru că uneori chiar dacă donatorii se mobilizează organizarea de la Centrul de Transfuzii este descurajantă.

În ultima săptămâna, la Centrul de Transfuzii Sanguine au venit în medie câte 50 de donatori pe zi, dar necesarul este de 80.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri