IAŞI. Chinezii vor să colaboreze în domeniile educației, industriei și IT

Data publicării:
AMBASADORUL CHINEI

Parcul industrial care ar putea fi construit la Fortus rămâne pe lista de priorități a chinezilor care și-au arătat interesul să colaboreze cu autoritățile locale pentru a pune pe picioare acest proiect. În plus și sectorul IT este unul atractiv pentru asiatici. Aceștia își doresc să recruteze specialiști care să colaboreze cu marii producători de jocuri video și desene animate din China. Colaborarea între universități este o altă dorință comună - "partea de schimburi de profesori, de studenți, de creștere a nivelului de cooperare în domeniul educației, academic și nu numai pentru tinerii chinezi și români," a explicat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Chineze a precizat că turismul este un alt domeniu care poate fi exploatat și a promis că va promova România ca destinație de vacanță pentru locuitorii Chinei: "Numărul locuitorilor din China care își petrec vacanța în străinătate crește de la un an la altul. Anul trecut, numărul chinezilor care au ieșit din țară pentru turism a depășit 100 de milioane. Dacă unul din 10.000 ar veni în România este o cifră mare."

Din anul 1994 există un protocol de colaborare economică între Regiunea Jilin din China și județul Iași. În acești 20 de ani, însă, nu s-a concretizat nicio colaborare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri