IAȘI. Copil dispărut, familia nu mai știe nimic de el de o săptămână

Data publicării:
copil disparut

În timpul cercetărilor, polițiștii au aflat că băiatul a mai dispărut de acasă, în luna ianuarie, și a fost găsit într-o sală de jocuri. Și acum, băiatul a fost căutat în toate sălile de jocuri din zona Tg. Cucu și Podu Roș, însă nu a fost de găsit. 

Ionuţ Tănase a plecat de acasă pe data de 25 februarie. Atunci, i-a spus mamei că merge să-şi cumpere o radieră. Spre seară, când a văzut că baiatul nu vine acasă, mama a cerut ajutorul poliţiştilor. Înainte de a pleca, băiatul a povestit că a fost agresat și umilit de doi elevi.

„Acum două săptămâni l-au luat doi colegi de clasă, unul de mâini şi unul de picioare şi s-au dus şi l-au dat cu capul în WC şi au tras apa. Şi directoare a spus că ea are test cu clasa a opta şi că n-o interesează,” spune Ecaterina Brucăr, bunica băiatului.

Băiatul a mai fugit de acasă, tot după un incident la şcoală. În luna ianuarie, Ionuţ Tănase a fost acuzat de furtul unui laptop. De frică, băiatul nici nu s-a mai dus acasă. În realitate, s-a dovedit că nu el a fost hoţul. Nici de această dată, unitatea de învăţământ nu a făcut nimic pentru a-l ajuta pe minor. Acum pe lângă poliţişti, băiatul este căutat şi de rude. Mama a lipit afişe cu copilul pe toate străzile în speranţa că cineva îi va aduce o veste buna.

„Să vină acasă că nu se întâmplă nimic,” spune Emilia Tănase, mama copilului dispărut.

În ianuarie, polițiștii l-au găsit pe băiat într-o sală de jocuri. Acum, ei sunt din nou în alertă. Singurii nepăsători sunt reprezentanţii şcolii.

Discuție reporter - Ionela Călin, directorul școlii Mihai Codreanu:

„- Dumneavoastră să ne spuneţi dacă anchetaţi acest incident. Ce măsuri luaţi?
- Eu ştiu despre ce este vorba şi o să luăm măsurile potrivite. Interviu nu dau pentru că nu am ce să dau.
- Asta să ne spuneţi.
- Nu dau la camera de luat vederi.
- De ce? Doar sunteţi directorul instituţiei.
- Nu dau bine pe sticlă.”

Băiatul este şaten şi are 1,40 m înălţime, 40 Kg, constituţie astenică, ten deschis, faţă ovală, ochi căprui. La încheietura mânii stângi are o cicatrice cauzată de o arsură. În momentul plecării de la domiciliu, minorul era îmbracat cu o bluză de trening verde şi pantaloni de trening gri.

Persoanele care pot oferi informaţii cu privire la minor sunt rugate să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri