IAȘI. Discuții aprinse la Comisia de Dialog Social despre soarta câinilor fără stăpân

Data publicării:
caine

Societatea Salubris se laudă că a sterilizat, în ultimii ani, peste 55 de mii de câini strânşi de pe străzile Iaşiului. Aproape toţi au fost eliberaţi, pentru că singurul padoc de stat, cel din Miroslava, are o capacitate de doar 300 de locuri. Reprezentanţii ONG au solicitat astăzi autorităţilor un răspuns cu privire la situaţia padocului de o mie de locuri, promis de ani de zile. 

În plus, ei au criticat noua lege, pe care autorităţile din Iaşi susţin că vor respecta şi că vor eutanasia animalele fără stăpân care nu vor fi adoptate sau revendicate - asta chiar dacă nu se știe cine va suporta finanțarea acestor acțiuni. „Adevărul este că legea este foarte proastă. A fost dată într-un moment critic, se ştie deciziile luate în asemenea momente, măsurile extreme, nu duc la nimic bun,” a spus Cătălina Cijevschi, preşedintele Asociaţiei Sf. Muncenic Trifon.

Deşi reprezentanţii ONG au plecat din sală fără a obţine vreun răspuns concret, autorităţile susţin că dialogul a fost unul de succes. „A fost o întâlnire utilă pentru că la şedinţa Comisiei de Dialog Social participă oameni din toate domeniile de activitate şi, în acest mod, am putut afla părerera lor vizavi de această problemă. Vom respecta legea, aşa cum e normal,” a spus Ioan Apostol, directorul Salubris Iaşi. 

Ca să înlesnească adopțiile în termen de maximum o săptămână, autorităţile vor lansa saitul iaşiadoptă.ro, pentru cei care vor să salveze câinii fără stăpân aduşi la padocul din Miroslava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri