IAȘI. Drum european blocat din cauza viscolului

Data publicării:
sute 20de 20oameni 20blocati 20pe 20e583-38388

Sute de mașini au rămas blocate pe drumul european 583. Polițiștii le promiteau conducătorilor auto că situația se va remedia după ce vor interveni utilajele de deszăpezire vor interveni. Blocajul a rămas la fel la lăsarea serii. Șirul de mașini se întindea pe 3 kilometri.

Bolnavi blocați pe drumul european

Disperaţi, şoferii au ocupat toate cele patru benzi de circulaţie, în încercarea de a ajunge cât mai în faţă. Aşteptarea a fost insuportabilă mai ales pentru oamenii cu probleme de sănătate. Elena Popescu suferă de o disfuncţie renală şi se îndrepta spre Suceava pentru tratament la Centrul de Dializă: ”Sunt bolnavă şi stau aşa de 3 ore şi poliţia nu ia nicio măsură. Cum domnule? De trei ore nu se poate să dea drumul la drum? Eu n-am văzut aşa ceva. Numai în România.”

Cum afară erau - 5 grade, oamenii blocaţi în maşini nu au avut altă soluţie decât să aştepte cu motoarele pornite. Însă după câteva ore, unii au rămas şi fără combustibil. În zonă au sosit peste 10 utilaje de deszăpezire, dar nu au făcut faţă viscolului. Din cauza vântului puternic, zăpada se aşeza imediat înapoi pe carosabil.

Cazați în școli pentru o noapte

Polițiștii rutieri i-au sfătuit pe șoferi să se întoarcă în Iași. Cine a vrut, a rămas în Târgu Frumos. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a cerut sprijinul ISJ pentru ca oamenii să fie cazați în școli.

În următoarele zile se va instala gerul în toată ţara. Temperaturile vor ajunge chiar până la - 20 de grade în timpul nopţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri