IAŞI. Drumuri distruse de ploi. Autoritățile spun că nu mai au bani pentru reparații

Data publicării:
DRUMURI DISTRUSE

Ploile torenţiale de la jumătatea lunii iulie au distrus aproape 40 de kilometri de drum comunal şi judeţean în comuna Deleni. Localnicii abia pot ajunge pe jos la casele lor, atât de distruse sunt drumurile.

“Ploile au făcut ravagii. Se mai putea merge şi cu căruţa pe aici, dar acum ploile au făcut şanţuri, au făcut gârlele pe aici nici nu poţi merge cu piciorul,” spune un localnic.

“Ambulanţa...luăm bolnavul în braţe şi-l duceam, dar ferească Dumnezeu de foc cine vine să ne salveze?”

Cu ultimii bani din bugetul local, autorităţile au pus motorină în buldoexcatavor. “Jale. Avea pe jumătate de metru craterul cum a săpat la vale că tot vine de deal aici şi se scurge apa. E durere. Dacă nu venea acum, nu aveam cum să intrăm aici.” În zonă sunt peste 30 de gospodării.

Maria Scîrţu, viceprimarul comunei Deleni: “Pagubele ne depăşesc. Sunt peste zece miliarde şase sute cincizeci de lei constatate de echipa de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă a judeţului Iaşi.”

Fără finanţare au rămas şi autorităţile judeţene. Daniel Minciună, şeful Direcţiei Judeţene de Administrare Drumuri şi Poduri Iaşi: “Noi am terminat fondurile care le aveam la nivelul judeţului. Mai departe nu mai avem de unde lua.”

Pentru ca situaţia să se rezolve este nevoie de finanţare de la Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri