IAŞI. Meteorologii anunță caniculă, primăria așteaptă cod galben

Data publicării:
coperta fara apa primarie

În centrele de cartier ale Primăriei Iași, funcţionarii au cumpărat din banii lor câte două, trei sticle de apă, pentru oamenii care ar putea avea nevoie, dacă vin la ghișee la orele prânzului. Şi asta în condiţiile în care termometrele au arătat la Iași 34,5 grade. Reprezentanții municipalității au însă explicații pentru lipsa de mobilizare, deși meteorologii au anunțat caniculă și disconfort termic în toată țara, până joi.

Gabriel Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi: "În acest moment nu există cod galben. În momentul în care va fi instituită această stare de alertă vom distribui apă potabilă, proaspătă în centrele de cartier. Deocamdată este doar avertizare meteo."

De lipsa apei potabile se plâng mai ales vârstnicii: "Este foarte cald, este foarte cald şi este necesar. Eu am de exemplu când plec dar sunt persoane care pleacă şi fără şi le este necesar."

"Suntem bătrâni, suntem în etate toţi şi sigur că ne trebuie câte un pic de apă. Mai luăm sticla, dar dacă trebuie multă se termină."

Până joi, timp în care este valabilă informarea de caniculă meteorologilor, maximele ar putea ajunge până la 37 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri