IAŞI. Misiune SMURD încheiată cu un botez

Data publicării:
bebe cimpoesu

Misiunea de la sârşitul anului trecut a medicului Diana Cimpoeşu nu a fost deloc uşoară, însă a avut un final fericit. Şeful SMURD a plecat pe 30 decembrie la Vaslui pentru a aduce la maternitatea din Iaşi o tânără mamă ce trebuia să nască. Când a ajuns în satul Ciocani, Diana Cimpoieşu asistat la naşterea unui băieţel pe care acum l-a şi botezat.

“30 decembrie, acum o lună, elicopterul SMURD Iaşi a efectuat o misiune în localitatea Ciocani, o localitate unde se afla o gravidă pe un drum blocat, fără acces către Bârlad sau Vaslui. Ne-am deplasat atunci acolo şi am găsit deja bebeluşul care se hotărâse să vină pe lume,” a explicat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

A fost o naştere în condiţii grele şi deşi mama, în vârstă de 20 de ani, mai are acasă încă doi copii, spune că experienţa nu a fost una plăcută. Şi asta pentru că ninsorile abundente au blocat-o în comună fără posibilitatea de a putea ajunge la spital.

“Foarte speriată. Aşteptam să vină cineva. Ori de la şenilată, ori elicopterul. Şi apoi când a venit elicopterul, am venit la spital,” îşi aminteşte Mihaela Grigoraş, mama copilului.

Bucuroşi că totul a ieşit bine, Vasile Uruioc, tatăl bebeluşului, îşi doreşte ca băiatul său să aibă noroc, în continuare: “Să aibă un loc de muncă. Să o ducă mai bine, nu cum o ducem noi, că e foarte greu.”

Deşi duc un trai modest, cei doi tineri nu s-au gândit niciodată să întrerupă sarcina. Este primul finuţ al şefului SMURD Iaşi. Medicul Diana Cimpoeşu. Până acum şeful SMURD IAŞI a mai botezat până acum cinci fete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri