Iaşi. Promovabilitatea la evaluarea naţională a crescut cu mai puțin de 1% după contestații

Data publicării:
elevi rezultate evaluarea nationala

Dintre cele 900 de contestaţii depuse de elevii din Iaşi, aproape trei sferturi au fost la limba română. Adolescenţii au aşteptat cu emoţii rezultatele finale, mulţi dintre ei temători că notele lor ar putea fi scăzute la recorectare: 

"La română s-a mărit de la 7,40 la 8,10 și la matematică de la 8,85 la 8,90. Deci ceva mai bine și eu mă bucur că mă așteptam la scădere, de multe ori se mai scad."

"- Cât aveai? - 8 şi mi s-au pus doar 20 de sutimi, deci a rămas aşa. - Supărată? - Mă bucur că nu mi-a scăzut."

Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar recunosc că nu s-au înregistrat modificări deosebite ale rezultatelor în urma contestaţiilor. Bogdan Neculau, inspector educație permanentă la IȘJ Iași: "Au trecut peste pragul notei 5 în urma contestaţiilor un număr de 46 de teze la limba şi literatura română, 27 de teze la matematică. De asemenea, încă 24 de elevi au obţinut media generală peste 5 după contestaţii."

În final, în 22 de școli din judeţul Iaşi procentul de promovabilitate a fost de 100%. Pentru absolvenţii de gimnaziu urmează însă admiterea la liceu. În perioada 4-8 iulie vor fi completate opțiunile de către elevi, urmând ca pe 15 iulie să fie făcută repartiția computerizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri