IAȘI. Specializări universitare, desființate

Data publicării:
univ kogalniceanu

Şase universităţi din țară pentru care autorizaţia de funcţionare era provizorie nu mai pot organiza examene de admitere pentru acest an universitar. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei.

"Sunt câteva universităţi care au probleme semnificative cu privire la respectarea standardelor de calitate şi pentru acele universităţi care nu au respectat standardele de calitate nu vor mai putea organiza examen de admitere în acest an," a declarat Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru învăţământul superior.

La Iași, în această situație se află Institutul Teologic Romano-Catolic în structura căruia sunt două programe de studii universitare de licenţă ce au depăşit termenele de evaluare. Este vorba despre Teologie romano-catolică pastorală şi Teologie romano-catolică didactică. Conducerea Institutului susţine că de patru ani a renunţat să mai facă înscrieri la admitere, după ce Facultatea de Teologie Romano-Catolică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza a preluat aceste două specializări.

În atenţia Ministerului Educaţiei se află şi Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iași, care la ultima evaluare ARACIS a primit calificativul "lipsă de încredere" pe motiv că nu erau realizate investiţii în dezvoltarea infrastructurii. Conducerea universităţii dă asigurări însă că studenţii care participă la admiterea de anul acesta nu vor avea de suferit.

Vizate de deciziile radicale ale Ministerului Educației sunt și mai multe specializări de la universitățile de stat și private ieșene. Politehnica pierde o specializare cu predare în limba franceză, iar cea mai veche universitate din ţară, Universitatea "Al. I. Cuza", rămâne fără două specializări de la Educaţie Fizică şi Sport şi Filosofie. La privat, Institutul de Studii Europene pierde o specializare, iar Universitatea Gheorghe Zane alte trei.

Specializările desfiinţate de la universităţile din Iaşi

 

Universitatea Tehnică ''Gh. Asachi'' Iaşi

Facultatea de Construcţii şi Instalaţii –  Inginerie Civilă, în limba franceză

Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' Iaşi

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  – Educaţie fizică şi sportivă - IFR

Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice -  Filosofie – ID

Institutul Teologic Romano-Catolic Iaşi

Teologie romano-catolică pastorală 

Teologie Romano-catolică didactică 

 

Specializările desfiinţate de la universităţile din Iaşi

 

Fundaţia ''Ştefan Lupaşcu'' – Institutul de Studii Europene din Iaşi

Facultatea de Contabilitate – specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune

Universitatea ''Gheorghe Zane'' Iaşi

Facultatea Limbă şi literatură – Limba şi literatura engleză, Limba şi literatura franceză

Facultatea de Management - Management

Facultatea Ştiinţe administratove – Administraţie publică 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri