IAŞI. Swimathon 2014 - competiție caritabilă de înot 

Data publicării:
swimathon

Competiţia caritabilă de înot a adunat la start voluntari pentru 16 cauze. Fondurile strânse în urma concursului vor ajunge fie la copiii din centrele de plasament, fie la elevi care trebuie ajutați să nu abandoneze şcoala sau să facă performanță. "Atât eu cât şi colegii mei dorim să împrietenim copiii cu înotul, să descopere lumea sportului subacvatic, şi suntem un sprijin real, atât pentru cei care au probleme şi au nevoie de noi cât şi pentru cei care vor să facă performanţă," a spus Ana Maria Iordan, înotător. "Pot menţiona cauze care au grijă de copii aflaţi în situaţii defavorizate sau de abandon şcolar precum Salvaţi Copiii Iaşi, Fundaţia Iosif, Fundaţia Bethany. O iniţiativă Căsuţa dintre Coline şi alte astfel de ONG-uri," a spus Alina Vătămăniţei, organizator Swimathon. 

Concursul a fost câștigat detașat de fundația "Căsuţa dintre coline". Voluntarii acestei echipe nu numai că au avut cele mai multe tururi de bazin dar au strâns şi cea mai mare sumă de bani, 13 mii de lei. "Încercăm să luăm un proiect care să susţină copiii care nu au copilărie fericită sau de nevoi sau case de copii şi încercăm să le facem copilăriile fericite ca să le asigurăm excursii suport familial, toate lucrurile de genul acesta," a spus Cătălin Vătămănelu, concurent de la Căsuţa dintre Coline.

Au fost acordate şi premii pentru cele mai bune galerii. O susţinere specială a avut Fundaţia Salvaţi Copiii. Excelenţa sa Paul Brummell viitor ambasador al Marii Britanii în România a fost alături de voluntari: "Acesta este un eveniment foarte bun. Sunt impresionat de cantitatea de caritate şi organizaţii de voluntari care sunt aici. Eu sunt la Iaşi acum în calitate de student la limba română dar o să fiu ambasador al Marii Britanii la Bucureşti din august."

La finalul competiţiei, concurenţii au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri