Sari la conținut

IAŞI. Un avion a aterizat fără tren de aterizare 

Este vorba despre un avion privat ultrauşor. Pilotul urma să aterizeze, la prima încercare ar fi considerat că nu sunt condiţiile meteo propice, iar la cea de-a doua ar fi uitat să tragă trenul de aterizare. În avion se aflau pilotul, copilotul şi doi pasageri, toate persoanele sunt nevătămate. Nu a fost solicitată intervenţia ISU.

ACTUALIZARE ORA 17:20. În avion se afla Vasile Armean, directorul Betty Ice, împreună cu soţia sa, care este însărcinată. Omul de afaceri a sosit la Iaşi să ţină o conferinţă la Business Days cel mai important eveniment din Moldova dedicat antreprenorilor.   

ACTUALIZARE ORA 17:30. Aeroportul Internaţional Iaşi a emis un comunicat în care explică situaţia: "La ora 14.42, aeronava a aterizat, constatandu-se ulterior ca aceasta a rulat pe pista fara trenul de aterizare coborat. Nu au existat victime si nici pagube vizibile ale aeronavei. Infrastructura de aterizare decolare a fost degajata intr-un interval extrem de scurt de timp, fara a  fi perturbat sub nici o forma programul de zbor pe Aeroportul International Iasi. 

“Personalul Aeroportului Iasi a intervenit prompt conform procedurilor specifice acestor situații. Cel mai important aspect este acela ca nu exista victime. Infrastructura de aterizare-decolare a aeroportului ieșean fiind realizata în  structura flexibila și cu un grad excepțional de planeitate, a conferit, evident, un spor de siguranță în acest caz.  Analiza acestui eveniment va fi preluata de instituțiile de investigație ale aviației civile romane din subordinea Ministerului Transporturilor.”  - a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi."