IAȘI. Un șofer a intrat cu mașina într-o groapă în care lucrau patru muncitori de la Apavital

Data publicării:
accident masina citadin

Patru muncitori lucrau în șanțul făcut bulevard și care nu era semnalizat corespunzător, spun polițiștii. Trei dintre bărbați au fost transportați imediat la spital, un altul a fost strivit sub mașină. Un excavator a fost adus pentru a ridica mașina și a putea scoate omul din groapă. Personalul medical de la SMURD a încercat în zadar să-l resusciteze. Muncitorul a decedat.

Acul vitezometrului indica 85 km/h.  Poliția face acum cercetări. 

ACTUALIZARE.

Lucrătorii Apavital săpaseră o groapă pe bulevardul Tudor Vladimirescu şi conectau o conductă când s-au trezit cu autoturismul peste ei. Martorii accidentului spun că maşina rula cu viteză. Maşina a fost scoasă din groapă cu un utilaj care trecea din întâmplare pe stradă.

O confirmă şi vitezometrul care s-a înţepenit la 85 de kilometri pe oră. Şoferul susţine însă că nu a observat niciun indicator care să anunţe lucrări în zonă. „Am făcut stânga şi m-am trezit cu panoul în faţă, nici n-am avut timp să schiţez, să pun piciorul pe frână. M-am trezit, am văzut aşa ca într-o străfulgerare panou, o persoană şi imediat după aceea m-am trezit în groapă,” povestește șoferul.

Şi poliţiştii rutieri au constatat nereguli în semnalizarea lucrărilor: „Lucrarea era semnalizată cu un indicator drum îngustat, deci nu era semnalizată corespunzător. Trebuiau efectuate semnalizări conform normelor în vigoare cu balizi, cu delimitarea perimetrului . Riscă dosar penal pentru efectuarea de lucrări în trafic care nu sunt semnalizate corespunzător,” a declaratGheorghiţă Ciobanu, şeful Serviciului Rutier Iaşi.

Reprezentanţii Apavital susţin însă contrariul: „Lucrările erau semnalizate cu panou semnalizator care indica atât faptul că se lucrează şi că trebuie să se ocolească zona, cât şi semnal de drum îngustat. De asemenea, existau şi popici de semnalizare, cât şi bandă care împrejmuia zona intervenţiei,” a spus Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al Apavital Iaşi.

Fiind vorba de un accident la locul de muncă, o anchetă desfăşoară şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi. George Tanasievici, inspector şef adjunct la ITM Iași, susţine că Apavital riscă sancţiuni contravenţionale pentru că nu au semnalizat corespunzător lucrarea: „conform prevederilor legale a legii sănătăţii în muncă vom demara o anchetă, vom stabili exact care au fost cauzele împreună cu poliţia rutieră şi mai mult decât atât vom stabili care sunt persoanele răspunzătoare pentru încălcarea legislaţiei de securitate, cât şi legislaţia rutieră.”

Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital, iar starea lor este stabilă. Bărbatul decedat avea 44 de ani şi era căsătorit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri