Iaşiul este pe primul loc în topul naţional al notelor de 10 la bacalaureat

Data publicării:
eleva de 10 4

Andreea Dima este şefă de promoţie la Colegiul Naţional și a terminat cei patru ani de studiu cu media 10. Tot cu note maxime a promovat si examenul de maturitate. "Trebuie să înveţi constant, nu trebuie să-ţi laşi toată munca pe ultima zi. Dacă în timpul celor 4 ani de liceu eşti atent la ore, îţi faci temele, este chiar uşor şi nu necesită un efort destul de mare din partea ta," povesteşte tânăra.

Cu 10 pe linie a luat bacalaureatul și Maria Codreanu. Tânăra susţine că a învăţat foarte mult în ultimul an de liceu când și-a sacrificat vacanţele şi ieşirile cu prietenii.

Următorul pas este să intre la Facultatea de Drept: "Tatăl meu este student la Drept în anul patru şi întotdeauna, chiar de când eram mică, el a fost un mentor, dar acum cu atât mai mult cu cât îmi insuflă pasiunea aceasta pentru meseria de avocat şi de judecător probabil în viitor."

Pentru Ioana Lămătic, o altă elevă de 10 de la Colegiul Naţional, matematica este disciplina preferată. Vrea să-și facă o carieră în acest domeniu așa că s-a înscris la Cambridge.

Din păcate, spune ea, la noi matematica nu are parte de metode predare care sa-i ajute pe elevi. "Nu este prezentată matematica neapărat frumoasă în şcoli, sunt doar nişte părţi urâte, mare parte nefolositoare dacă nu faci asta, nu-ţi spune nimeni despre nişte teoreme foarte interesante sau nişte rezultate."

Mai bine de jumătate dintre elevii de zece de la Colegiul Naţional se îndreaptă spre Medicină. Deşi recunosc că sistemul sanitar românesc este deficitar, viitorii doctori spun că nu vor să părăsească ţara: "Nu înţeleg de ce merită să-ţi doreşti a avea o carieră să spun mai strălucită dacă nu ai alături de tine persoanele care te încurajează şi cu care poţi vorbi oricând," a explicat Cristina Maria Florea.

Cei șapte elevi de zece la bacalaureat reprezintă o premieră în istoria Colegiului Naţional. "Ne-am mobilizat poate mai mult în acest an, copiii au muncit poate mai mult decât în anii precedenţi, profesorii s-au implicat mai mult şi rezultatele sunt, credem noi, pe măsura aşteptărilor noastre," a spus Cristina Vâlcu, directorul Colegiului Naţional Iaşi.

Tot media 10 la bacalaureat au luat câte doi elevi de la Colegiul Naţional ''Mihai Eminescu'' şi ''Costache Negruzzi'' şi câte unul de la Liceul Teoretic ''Vasile Alecsandri'', Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" şi Colegiul „Richard Wurmbrand".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri