Iepuri gigant în poarta Mitropoliei. Primăria a cheltuit 35 de mii de euro pentru decorațiunile de Paște

Data publicării:
COPERTA ORNAMENTE PASTE 2

La tot pasul, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi au fost montate ouă de aproape doi metri pictate cu motive pascale dar şi un coş cu iepuri înalt de patru metri. Ornamentele au fost puse chiar în faţa Mitropoliei, iar unii credincioşi s-au arătat deranjaţi de această alegere tocmai în Săptămâna Mare.

„Nu mi se pare bună locaţia. E în faţa Mitropoliei şi noi încercăm să învăţăm copiii despre Învierea Domnului, despre Sfintele Paşti şi iepuraşii puşi în faţa Mitropoliei mi se pare o idee foarte...nepotrivită,” este de părere un trecător. 

Mai mult, Primăria din Iaşi nu s-a rezumat doar la ornamente specifice sărbătorilor pascale, aşa că în centrul oraşului a fost montat şi un aranjament floral înalt de doi metri şi lung de şase metri.

Autorităţile locale speră să recupereze banii cheltuiţi pentru amenajarea bulevardului de la cei 46 de comercianţi care plătesc o chirie de 3 lei pe zi pentru fiecare metru pătrat.

„E foarte important şi cât s-a cheltuit, desigur. Noi nu am mers numai pe ideea de ornament, am făcut un târg de paşte. Am răspuns, să spunem, atât părţii religioase sunt ouă pascale pictate cu motive religioase dar şi celor mai tineri, copiilor în special cu motive legate de sărbătorilor pascale, cu iepuraşi,” a spus Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi. 

Ornamentele vor fi rămâne pe Bulevardul Ştefan cel Mare timp de două săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri