Ieşeancă, ambasador special al României. Pianista Alexandra Dăriescu a primit titlul la împlinirea a 20 de ani de carieră

Data publicării:
ALEXANDRA PIANISTA

Pasiunea pentru pian şi talentul desăvârşit ale Alexandrei Dăriescu i-au adus recunoaştere şi în ţară după ce a devenit celebră în stăinătate. Anul acesta, la împlinirea a 20 de ani de carieră pianistică, artista a primit din partea statului român titlul de ambasador special al României.

"Este o onoare foarte mare şi un privilegiu extraordinar să mi se acorde acest titlu care este unul extraordinar de distins şi de frumos, ambasador special al României. Acest titlu îl voi purta cu foarte mare mândrie peste tot pe unde merg," spune pianista.

Alexandra a urcat prima dată pe scenă la 9 ani şi mărturiseşte că de atunci nu se imaginează fără public şi fără pian.

"Muzica sparge orice fel de barieră. Muzica aduce bucurie în inimile oamenilor, din cauza aceasta este cu efect foarte terapeutic şi pentru mine, a concerta. Şi dacă nu sunt pe scenă mai mult de două săptămâni, deja, de abia aştept să ajung acolo."

Titlul de ambasador special al României se alătură celui obţinut în urmă cu doi ani, când a fost numită Femeia Viitorului. Alexandra Dăriescu este prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall pentru a concerta alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.

"Cconcertul acela a fost minunat. Când mă gândesc la cele mai frumoase momente din viaţa mea, sigur a fost data de 7 iunie, atunci, în 2013. Am fost prima pianistă româncă ce a concertat pe scena Royal Albert Hall şi sentimentul este foarte copleşitor pentru că sala este extrem de mare. A fost total plină, 6000 de oameni care au venit acolo să asculte un concert de Bethoveen şi am fost foarte recunoscătoare că mi s-a dat această oportunitate," povesteşte pianista.

Cu bucurie îi împărtăşesc succesul şi profesoara de pian care a pregătit-o timp de 12 ani, dar şi dascălii Colegiului de Artă din Iaşi pe care l-a absolvit în 2004.

Cornelia Apostol, profesor de pian: "de când am luat-o, în clasa întâi, şi i-am pus mâinile în pian am descoperit că are o inteligenţă şi un talent deosebit şi am ştiut că va ajunge o mare interpretă, aşa încât, câştigarea titlului de Femeia Viitorului şi acum de ambasador nu este o surpriză, ci este o răsplată binemeritată pentru talentul şi inteligenţa ei."

Dana Barnea, directorul Colegiului Naţional de Artă ''Octav Băncilă'' Iaşi: "toată comunitatea este mândră de Alexandra şi, bineînţeles că, acolo unde merge ea, reprezintă în primul rând România, Iaşul şi Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă. Dintotdeauna a fost o elevă foarte bună şi foarte conştiincioasă, cu o motivaţie de a învăţa şi cu o dorinţă de a performa extraordinare."

Alexandra Dăriescu a terminat în 2004 cursurile liceului "Octav Băncilă" din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri