Sari la conținut

Ieșenii preferă city break-urile. Multe persoane și-au cumpărat bilete pentru vacanța de 1 mai

Agenţiile de turism au oferte de toate felurile pentru ieşenii care vor să petreacă începutul lunii mai în străinătate. Şi cum bugetarii au liber în această perioadă, multe persoane au făcut deja rezervări. Preferate în acest an sunt destinaţii ca Roma şi Veneţia, deoarece se poate pleca de pe aeroportul Iaşi.

”Marea majoritate preferă Spania, Barcelona, dar sunt plecări din București. Plecări din Iași sunt la Roma și Veneția. De ce aceste locații? Sunt zboruri directe, sunt prețuri bune și au și ce vizita”, spune Mircea Bârleanu, operator turism.

Noţiunea de city break nu este deloc străină ieşenilor. În ultimii ani, tot mai mulţi apelează la serviciile agenţiilor de turism. De aceea, încă din luna februarie tur operatorii vin cu oferte cât mai atractive.

”-Planurile, în funcție de vreme.

 - În țară sau în străinătate?

 - În țară, prea scurtă perioada pentru străinătate, trei zile nu cred că merită.

 - City break?

 - Da, de ce nu? ”

”- La un city break în străinătate nu te-ai gândit?

 - M-am gândit, dar o să plec după aceea, nu are rost să plec înainte. Voi pleca în Germania și după aceea în Turcia, Istanbul.”

” Cred că o să ies cu familia în oraș, sper să fie frumos. Am văzut la meteo prognoza că o să fie bine”, spun ieșenii întrebați ce vor face de 1 mai.

Operatorii din turism au chiar şi sfaturi pentru cei care vor să petreacă mini vacanţele în străinătate. Şi anume ca rezervările pentru perioada de concedii să se facă din timp. De exemplu biletele de avion sunt mult mai ieftine, dacă sunt cumpărate cu cel puţin trei luni înainte de plecare.