Sari la conținut

Îmbulzeală pentru bani. Ieşenii s-au călcat în picioare pentru 200 de lei

În goana de a ajunge cât mai repede la ghișeele la care se împărțeau banii, unii dintre beneficiari au uitat că la rând se află și mame cu copii minori. Un băiețel a fost prins în înghesuială și a fost scos cu greu din mulțime.

790 de familii nevoiașe au primit ajutorul acordat de Primărie cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei. Aceștia au fost chemați la sediul DAC pe parcursul a două zile, tocmai în încercarea de a evita aglomerația.

Luminița Muntenu, director DAC Iași: "De 4 ani încoace, familiile aflate în dificultate beneficiază de la Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară, de ajutoare de urgență în bani, valoarea fiecărui ajutor fiind de 200 de lei de familie."

" - Vă sunt de folos banii? - Normal, dacă nu avem niciun venit deocamdată, asta-i situația. Trebuie să plătim lumina, facturi."

"Papucei, caietele speciale pentru clasa a IV-a, le-au cerut la școală de pe acum, restul mâncarea de zi cu zi. E binevenit acest ajutor."

Ajutoare au primit familiile ale căror venituri nu depășesc 400 de lei pe lună și care nu au beneficiat de alt sprijin financiar din partea municipalității.