Impozitul în agricultură s-a dovedit a fi un eșec. Agricultorii au "omis" să-și declare veniturile

Data publicării:
campuri

În judeţul Iaşi doar 800 de agricultori au depus, la Finanţe, formularul 121- „Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit". Cei mai mulţi dintre fermieri spun că nici măcar nu au auzit de noul Cod Fiscal.

Puţinii agricultori care s-au conformat noii legislaţii consideră că sumele pe care Statul vrea să le colecteze de la ei sunt mult prea mari.

Mai exact, noul Cod Fiscal a stabilit nişte sume fixe anuale pe care fermierul trebuie să le achite în funcţie de sectorul agricol în care îşi desfăşoară activitatea. De exemplu, pentru culturile de cereale mai mari de două hectare, norma de venit este de 449 de lei.

Cei care au mai mult de două vaci vor plăti la Stat 73 de lei, iar cei care cresc în gospodării mai mult de 6 porci vor plăti 9 lei. Nici apicultorii nu scapă, dacă au mai mult de 75 de familii de albine vor plăti 7 lei pentru fiecare familie. Prima tranşă de bani trebuie achitată până pe 25 octombrie.

Termenul limită de depunere a declaraţiilor pentru impozitul în agricultură a fost pe data de 25 a lunii trecute, iar persoanele care nu au făcut acest lucru riscă amenzi cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri