Înapoi în magazine. După masa de Crăciun, cumpărătorii s-au aprovizionat cu legume şi fructe

Data publicării:
COS PLIN CU FRUCTE SI LEGUME

 

În cea de-a doua zi de Crăciun, hipermarket-urile din Bacău s-au umplut încă de la primele ore ale dimineţii. Dupa masa copioasă de sărbătoare, mulţi dintre clienţi s-au aprovizionat cu fructe şi legume:

"Aşa, mici cumpărături, bere, iaurţel pentru fetiţă, fructe şi cam atât. Facem o salată de fructe. După atâtea porcării simţim nevoia să ne detoxifiem."

Alţi clienţi, în schimb, se pregătesc deja pentru Revelion.

"Legume, fructe. - Aţi rămas fără? - Organizăm Revelionul şi luăm ce ne trebuie, câteva mărunţişuri acolo."

"Mai avem nevoie de câte ceva şi pentru Revelion. Legume, fructe cam astea, carne mai avem."

Reprezentanţii magazinelor spun că nu au socotit încă profitul, dar vânzările au crescut comparativ cu anul trecut.

"Vânzările au un trend pozitiv, clienţii noştrii astăzi preferă să cumpere legume, fructe, după cum vedeţi, băuturi, carne, pâine, noi suntem pregătiţi şi îi aşteptăm să vină," spune Lucian Ciubotaru, administrator hipermarket.

Şi la Iaşi a fost aglomeraţie în marile magazine în special la standurile cu fructe şi legume:

"De obicei se fac abuzuri în perioada Crăciunului, a sărbătorilor, și cel mai bine e să ne revenim, salate, fructe, sucuri de fructe."

"Nu sunt obișnuită să mănânc așa de multă carne și vin din afară din Anglia, și m-am dezobișnuit să mănânc atâta porc, am nevoie de ceva legume acum."

"Consumăm fructe, legume, sucuri naturale, asta este corect să consumăm pentru că după așa o masă copioasă nu cred că s-ar putea să consumăm altceva."

Nutriționiștii recomandă după masa îmbelşugată de Crăciun o alimentaţie bazată pe legume, în special cele verzi, şi fructe.

"V-aș recomanda merele, cele mai ușor de digerat, sunt citricele, grapefruit, portocale, bogate în vitamina C, de care organismul are nevoie pentru prerioada aceasta rece și pentru că crește imunitatea dar și pentru că sunt puternici antioxidanți și bananele care sunt bogate în potasiu și în felul acesta ajută organismul să-și păstreze tensiunea arterială," a explicat Veronica Mocanu, nutriționist.

Hipermarketurile vor rămâne deschise până în ultima zi din an. Pe 31 decembrie vor avea program scurt, iar pe 1 ianuarie vor fi închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri