Sari la conținut

Încă o zi de aglomeraţie la CJAS Iaşi. Zeci de persoane au stat la coadă pentru a-și ridica cardul de sănătate

Zeci de oameni au stat la rând la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate încă de la ora cinci dimineaţă. După câteva ore de aşteptare s-au luat la ceartă.

„Cine e primul, intră, cine vine mai târziu, Dumnezeu ştie. (rep) Cum de nu aţi reuşit până acum să luaţi cardul? Asta este, nu este timp, nu am reuşit”, a spus o persoană.

“Am stat şi ieri şi nu am reuşit. (rep) Cât aţi stat ieri? Am stat vreo două ore”, a spus o altă persoană.

„Am fost şi ieri, mamă, că trebuia să mă duc să mă internez şi au refuzat, nu ne-au tratat, am venit pentru adeverinţă, mi-au spus că nu îmi dă adeverinţă că mi-a venit cardul”, s-a plâns o altă persoană.

40.000 de persoane din Iaşi încă nu au cardul de sănătate.

„Ieri am avut un număr record de persoane la sediul Casei de Asigurări de Sănătate, aproximativ 900 de persoane. Dintre care 700 şi-au ridicat cardul de sănătate. Programul cu publicul este mărit până la ora 18. De asemenea, am mărit şi personalul”, a spus Robert Dâncă, directorul CJAS Iaşi.

Asiguraţii ale căror carduri nu a fost tipărite trebuie să aştepte la domiciliu confirmarea că documentele sunt gata. În cazul în care trebuie să se prezine la medic, pot lua de la Casa de Asigurări de Sănătate o adeverinţă care înlocuieşte documentul. Cei care au pierdut cardul sau l-au distrus pot avea unul nou în schimbul taxei de 15 lei.