Sari la conținut

Încă o zi de proteste la Fortus. 900 de angajați ai combinatului au de recuperat aproape 5 milioane de euro

Sătui de promisiunile neonorate, o sută de angajaţi ai fostului Combinat de Utilaj Greu s-au strâns în curtea societății şi au cerut să li se achite salariile restante.

"Până pe data de 8 mai aveam în jur de 25.000 de lei. Banii munciţi de noi, noi nu vrem să-şi vândă statul averea, noi nu vrem decât banii munciţi şi cu restul să facă ce vor."

"Nici nu ştim cui să mai cerem dreptate. Prefectura ne trimite la administratorul judiciar, judiciarul la prefectură şi tot aşa ne plimbă de la unul la altul şi noi tot fără bani stăm," au spus oamenii.

Angajaţii spun că marți vor protesta din nou în faţa Prefecturii Iaşi şi vor cere autorităţilor să găsească o soluţie.

”Suntem bătaia de joc a tuturor, am ajuns noi, cetăţenii ieşeni, bătaia de joc şi umiliţii ţării. Noi nu ştim ce s-a întâmplat cu produsele pe care noi le-am efectuat. Tot ce vedeţi aici aparţine AVAS-ului şi se distruge pe zi ce trece, îmbătrânesc toate utilajele moral şi se fură,” au spus protestatarii. 

Valoarea totală a salariilor restante depăşeşte 5 milioane de euro. 900 de fost salariați nu și-au primit indemnizațiile complete în ultimii doi ani.