Încep Campionatele Naționale de Judo pe echipe

Data publicării:
antrenament judo

Competiţia va fi organizată de clubul Politehnica Iaşi, care are sportivi înscrişi la cinci categorii. Printre aceştia se numără şi Flavius Smeu, deţinătorul titlului naţional la seniori, categoria plus o sută de kilograme.

 “Suntem foarte bine motivaţi, suntem foarte bine pregătiţi. Acum nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de rezultate, noi sportivii, până la conducerea clubului. Eu sper că o să facem o figură frumoasă, aşa cum ne stă nouă în caracter. De fiecare dată reuşim să surprindem,” a spus Flavius Smeu de la CS Politehnica Iași. 

Din lotul care va reprezenta grupare ieşenă la aceste întreceri lipseşte cel mai titrat judoka al Politehnicii, Vlăduţ Simionescu, multiplu campion naţional şi participant la Olimpiada de la Londra.

 „Tot timpul mi-au plăcut concursurile pe echipe şi mi-am dorit foarte mult să iau parte, dar am înaintat în vârstă şi nu mai am posibilitatea să particip şi să îi ajut pe colegi. Îmi doresc foarte mult să iasă campioni. Sunt cea mai valoroasă echipă din ţară şi ar trebui să iasă campioni,” a spus Vlăduţ Simionescu.

Antrenorul formaţiei din Copou, Costantin Năftică, are aşteptări mari de la elevii săi: ”La campionatul pe echipe, obiectivul nostru este de a câştiga competiţia, iar la campionatele individuale de luptă la sol, Ne-waza, obiectivul este o medalie de aur şi două-trei de bronz.”

În competiţie s-au înscris opt echipe la masculin şi şase echipe la feminin. Campionatele Naţionale de Judo pe echipe se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Iaşi, sâmbătă începând cu ora 10.00, iar concursurile de Ne-waza se vor derula duminică, de la ora 09.00. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri