Sari la conținut

Înscrieri online la Universitatea Tehnică din Iaşi 

Pentru a se înscrie la facultate, absolvenţii de liceu trebuie să prezinte comisiei o serie de documente: adeverinţa de absolvent al liceului, copii legalizate după certificatul de naştere, copie după buletin, trei fotografii şi adeverinţă medicală. De la facultate, candidaţii vor lua fişa de înscriere şi vor achita o taxă de înscriere care, anul acesta, este cuprinsă între 50 şi 300 de lei, în funcţie de facultate.

Anul acesta, conducerea unităţii de învăţământ a pus la dispoziţie şi un sistem online de înscriere. "Se transmit diverse copii scanate ale unor documente urmând ca, în cazul în care persoana în cauză este admisă, să se prezinte într-un anumit interval de timp aceste documente în original," a explicat Eugen Seghedin, prorector la UTI Iaşi.

Cei care s-au înscrie deja spun că i-a atras profesia de inginer dar şi posibilitatea de a se caza în compusul Universităţii. "Am ales pentru a-mi completa spaţiul de interes. Am studiat licenţa la muzică la vioară şi ca plan B. Oscilez între ingineria autovehiculelor şi mercatronică, co comibinaţie intre mecanică şi electronică şi informatică," a spus un student.

"Profesia de inginer le deschide foarte multe orizonturi şi îi învaţă, în primul rând, cum să-şi organizeze timpul, cum să fie riguroşi. Dacă observaţi, cei mai buni manageri, managerii de top sunt de profesie ingineri," a spus Alexandru Bondar, liderul studenţilor de la UTI Iaşi. 

Absolvenţii de liceu se pot înscrie la Universitatea Tehnică până pe 31 iulie.