Între cer şi pământ, pe bicicletă. Iubitorii sportului pe două roţi au pedalat prin mina Trotuş

Data publicării:
BICICLETE 2

 

Înainte să plece la drum, toţi cei 230 de concurenţi au primit informaţii despre traseul pe care urmau să pedaleze. Cicliştii au trecut prin oraş şi apoi au coborât în mina Trotuş, la 240 de metri adâncime.

În salină, traseul alunecos i-a făcut pe unii din competitori să abandoneze competiţia.

De la întuneric, concurenţii au ieşit iar la suprafaţă şi au urcat 540 de metri pe dealul Salinei, apoi a urmat o coborâre abruptă, pe care doar cei mai experimentaţi concurenţi au reuşit să o parcurgă. Câştigător a ieşit cel care a reuşit să facă cât mai multe ture în două ore

Marius Petrache, câştigător primul loc: "mi-a fost mai greu la început până mi-am intrat în ritm, după care m-am încălzit şi a fost foarte bine, mi-am intrat în ritm şi a fost bine."

Andrei Moghioroş, câştigător locul 2: "mi s-a părut foarte greu, dar aşa emoţii n-am avut demult, mină, afară, soare, ploaie, noroi, bălţi, senzaţional!"

"Aceşti oameni nu vin pentru premiile astea, aceşti oameni vin pentru sănătate. Aceşti oameni sunt ecologişti, aceşti oameni sunt minunaţi, ei vin aici pentru natură, iar ceea ce încercăm noi să le oferim este natură frumoasă şi un concurs adevărat," a spus şi Radu Ene, director turism.

Toţi participanţii, concurenţi sau organizatori, au donat bani pentru un tânăr al cărui tratament costă 1.500 de lei lunar.

Vlad Plecetă, preşedintele asociaţiei Salvează o Inimă: "el, lunar, are nevoie de 1500 de lei iar până în momentul de faţă are 25 de operaţii la mâna şi la piciorul drept pentru alungirea lor şi mai urmează până la vârsta de 18 sau 19 ani când îi stagnează creşterea, operaţii şi recuperare."

18 dintre cei 230 de concurenţi au primit premii în bani, cupe şi medalii, dar şi diverse produse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri