Investiții de 1,2 milioane de euro în centre de asistență, irosite din lipsă de personal

Data publicării:
centre de asistenta 3

Cele patru vile construite în Galata, chiar în curtea Centrului Social Educativ pentru Persoanele cu Dizabilităţi, ar trebui să găzduiască 24 de persoane cu handicap de la centrul din Hârlău. Moderne, cu dotări care să le faciliteze traiul de zi cu zi, clădirile sunt însă nefuncţionale, deşi recepţia lucrărilor s-a făcut în luna august a acestui an. Lipsesc cei opt angajaţi care ar trebui să se ocupe de bolnavi.

„Nu se pot da angajaţi de pe celelalte componente întrucât nici acolo nu putem face faţă, salariaţii sunt foarte puţini, mai beneficiază şi de concedii medicale, se întâmplă diferite probleme de sănătate. Normal ar trebui să fie 82 de salariaţi, momentam avem 64,” a spus Georgeta Dumitrache, şef complex Galata.

Iar situaţia nu este singulară. Şi la Budăi două clădiri impresionante, una construită de la zero cu peste 600.000 de euro, iar alta proaspăt reabilitată, sunt închise din acelaşi motiv: nu sunt cei 67 de angajaţi necesari. Aici ar urma să fie cazate 88 de persoane cu handicap mintal.

„Deja o preselecţie a beneficiarilor este făcută, aceştia abia aşteaptă să ajungă în noile locaţii, dar din păcate este problema personalului pentru care au fost întocmite demersuri către Consiliul Judeţean şi Ministerul Muncii,” a explicat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Până acum însă demersurile s-au dovedit zadarnice.

„Începând de la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august am transmis către Ministerul Muncii solicitările de deblocare a acestor posturi. Răspunsurile care le-am primit nu au fost tocmai cele pe care le aşteptam. Impresia mea este că la ora actuală nimeni nu-şi asumă o astfel de responsabilitate, la nivel central,” a declarat Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

În prezent, la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Iaşi organigrama prevede 2.800 de angajaţi, dar sunt cu 500 mai puţini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri