Ionel Oancea, arhitect: "Pietonalul din Iași arată ca o găină jumulită"

Data publicării:
arhitect oancea ionel despre pietonal stefan cel mare

Primăria municipiului Iași a lansat concursul de soluții urbanistice "Cum vrei să arate centrul Iașiului". Arhitecții sunt invitați să propună soluții pentru amenajarea spațiului cuprins între Palatul Culturii și Piața Unirii. În perimetru sunt incluse zona CUB, parcul din fața Teatrului Național "Vasile Alecsandri", curtea interioară a Direcției pentru Agricultură Iași.

Arhitectul Ionel Oancea, a explicat, la Știrile Digi24 Iași, că acțiunile de până acum ale primăriei au fost pripite: "Iașiul nu are un sistem pietonal amplu, de aceea este nevoie de un spațiu care să nu încurce circulația, care să deservească pe toată lumea. Dar inima unui oraș este mult prea importantă pentru a te grăbi. Așa cum s-a întâmplat la Iași. Regula aplicată de primărie a fost una singură, hai să facem ceva rapid pentru Iași ca să obținem niște bani."

Referindu-se la cum arată pietonalul "Ștefan cel Mare", arhitectul Ionel Oancea a spus: "Când l-am văzut prima dată, după tăierea teilor, arăta ca o găină jumulită. Tăierea vegetației a scos la iveală și zone arhitecturale care nu sunt în regulă. În mod normal, când iei o asemenea decizie, trebuie să ții cont de ce poate fi expus vederii și ce nu."

Soluția urbanistică câștigătoare va fi anunțată pe 20 august. Premiul oferit de municipalitate este de 8.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri