Sari la conținut

IPJ Iași: Aproape 80% din furturi sunt comise în centre comerciale

Potrivit bilanțului prezentat de Inspectoratul Județean de Poliție, în ultimele 9 luni, la Iași a scăzut considerabil numărul tâlhăriilor, dar s-au înmulțit cazurile de violență, amenințare și distrugere. Un fenomen care a luat de asemenea amploare este furtul din magazine. Din ce în ce mai mulți ieșeni sustrag obiecte de igienă și produse alimentare din supermarketuri și centre comerciale. Din numărul total al furturilor înregistrate în județ, cele comise în magazine reprezinta aproape 80 la sută.

“Există un fenomen, este în continuare în atenția noastră și încercăm să îl diminuăm prin activități specifice,” a declarat chestor Ioan Scripniciuc, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Cu toate că deficitul de personal este în continuare ridicat, polițiștii ieșeni se laudă și cu rezultate bune. Au reușit să depisteze mai multe infracțiuni în flagrant și să organizeze zilnic controale în școli și societăți comerciale.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași: “Infracţionalitatea în județul Iași este sub media națională în ceea ce privește infracțiunile economico-financiare, cele de furt, infracțiunile stradale și infracțiunile judiciare.”

Chestor Ioan Scripniciuc, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Iași: “Apreciez eforturile depuse de polițiști și de rezultatele bune și foarte bune , rămânând în continuare ca obiectiv pentru noi creșterea siguranței cetățenilor în județul Iași.”

În perioada următoare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie va intensifica patrulele pe timp de noapte, pentru că, potrivit cifrelor, cele mai multe infracțiuni se petrec la adăpostul întunericului, în zone care nu sunt intens circulate.